Γιώργος Τσανάκας

Δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς με αυτόν τον Ολυμπιακό!

Η ποιότητα που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του, δίνει το δικαίωμα στον Μαρτίνεθ να κατεβάζει την ομάδα του με… άλλη επίθεση και να κάνει μια «μπουκιά» έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο όπως ο ΟΦΗ.

Αν θα μπορούσε κανείς να δώσει έναν εναλλακτικό τίτλο, αυτός θα ήταν πως «ο Ολυμπιακός ήρθε φουριόζος από τη Γουέστ Χαμ». Ασφαλώς και δεν θα είχε άδικο. Διότι η εικόνα που έβγαλαν στο… απόρθητο μέχρι πριν λίγες ώρες «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο σύνολο όπως ο ΟΦΗ, ήταν εξαιρετική.

Το ρόστερ που διαθέτει τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός έχει πολύ υψηλή ποιότητα και μεγάλο βάθος. Κάτι που επιτρέπει στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κατεβάζει την ομάδα του με… νέα επίθεση και να αποδίδει όπως η «προηγούμενη» και ασφαλώς πιο δουλεμένη ενδεκάδα του που έπαιξε κόντρα στους Άγγλους.

Ο Ισπανός προπονητής άλλαξε τρεις από τους τέσσερις επιθετικούς του. Μασούρας, Σολμπάκεν και Γιόβετιτς πήραν φανέλα βασικού, έχοντας τον Ποντένσε να τους πλαισιώνει. Το ρίσκο υπήρξε στην προσέγγιση του Μαρτίνεθ, αφού ο Ολυμπιακός κατέβηκε ξανά με 4-4-2 ή καλύτερα… 4-2-4 απέναντι σε μια ομάδα που παίζει με τρία στόπερ και κυρίως με… τρεισήμισι χαφ (ο Μπάκιτς δεν ήταν ακριβώς δεύτερος φορ αλλά δεκάρι). Μόνο που αυτή τη φορά υπήρξε μεγαλύτερη ισορροπία στο χορτάρι, έχοντας τους Σολμπάκεν, Ποντένσε να βοηθάνε ανασταλτικά και τον Μασούρα να γυρνά ανάμεσα στην τριπλέτα του άξονα του ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό μετά το τετράλεπτο του αγώνα, όπου τα λάθη και οι μονομαχίες κυριαρχούσαν. Με τον Μαρτίνεθ να κάνει ξανά το ίδιο τρικ με τη Γουέστ Χαμ, κάνοντας τον αντίπαλο να χάσει τους ρόλους του στο γήπεδο: Άλλαξε άμεσα πλευρές στα εξτρέμ του! Σε αυτό, είχε για μπροστάρηδες το κορυφαίο δίδυμο που διαθέτει ελληνική ομάδα στα χαφ, αφού οι Έσε-Καμαρά αποτελούν το… δυναμό στον άξονα που ανεβοκατεβάζει το τέμπο και αποτελεί το κρυφό τους όπλο. Ο πρώτος συνεχίζει να εντυπωσιάζει, να κάνει το ένα κλέψιμο μετά το άλλο παρέα με τον παρτενέρ του. Και οι Πειραιώτες έβγαζαν ένταση, ενέργεια και γυρόφερναν διαρκώς γύρω από την περιοχή του Μπάουμαν.

Το 1-0 ήρθε με απολαυστικό τρόπο, σε ένα γκολ άκρως δουλεμένο στην προπόνηση. Ο Πασχαλάκης στον Πορόσο, αυτός στον Καμαρά που τραβήχτηκε στο πλάι και άδειασε εύκολα τον Μεγιάδο που έπεσε με φόρα, δημιουργώντας αυτομάτως υπεραριθμία. Είδε το ανέβασμα του Κίνι, του έδωσε και αυτός έσπασε στον Μασούρα, ο οποίος με τη σειρά του με γλυκιά πάρε-βάλε σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ποντένσε. Η συνέχεια του αγώνα ήταν ανάλογη. Με συνεχόμενα κλεψίματα και pressing, όπως και ταχύτατο transition game. Έχοντας τον Πορόσο σταθερό να βγαίνει πρώτος διαρκώς στις μπάλες, ο οποίος για δεύτερο σερί ματς ήταν θετικότατος.



Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά έδειχναν με την εικόνα τους πως δύσκολα θα αργήσει να έρθει. Όπως και συνέβη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ανέβασαν πάλι τις γραμμές και το pressing τους, με αποτέλεσμα να κλέψουν άλλη μια μπάλα και να τελειώσουν από το 54’ το παιχνίδι ξανά με τον Ποντένσε. Σε μεγάλο βράδυ, όμως, πέραν των δύο χαφ και κυρίως του σκόρερ Ποντένσε, ο Μαρτίνεθ είδε τον Γιόβετιτς να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Μαυροβούνιος είχε τον ρόλο του false-9, βγαίνοντας διαρκώς μακριά από το «κουτί» για να υποδεχτεί μπάλες και να φτιάξει τους συμπαίκτες του, παίζοντας συχνά κάθετα και τρυπώντας την αντίπαλη άμυνα. Ο έμπειρος φορ έκανε πολλές δουλειές, μοίρασε ασίστ και είχε ενεργό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός, ο Μαρτίνεθ κέρδισε περισσότερες λύσεις ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Πέρασε από μια έδρα που δύο από τους ανταγωνιστές του (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) έχουν ήδη χάσει, αποκτώντας ένα πρώτο μαξιλαράκι ασφαλείας, να το πούμε και έτσι. Το έκανε με λιγότερο κόπο, λόγω του μεγάλου βάθους στο ρόστερ του. Διότι πρέπει κανείς να αναλογιστεί πως δεν είχε διαθέσιμη τη δεξιά του πλευρά, αφού Ροντινέι-Φορτούνης ήταν εκτός. Το κενό τους δεν φάνηκε, αλλά μάλιστα υπερκαλύφτηκε κιόλας. Τα πλεονεκτήματα του γεμάτου ποιότητα ρόστερ, αλλά και της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στου Ρέντη, βγαίνει στο χορτάρι. Και στο τέλος, δεν ξέρεις από πού να κρυφτείς για να μην πάθεις τη ζημιά.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x